Wednesday, 22 July 2015

Momentum Test Zone

This is where all comes to e test. Components, cloths and bikes.

Tested in long or short term from our leader instructors and riders.

Here you will have the truth!
No "politically correct reviews" NO DISCOUNTS for friend and sponsors.
Short reviews direct to the point !!!

If is not good, well... just not giving it to us.


If is good, don't ask it back ahahah !!!


are you ready !!! ??

KONA Process 153 vol. 2: Ανανεωμένο και «ιπτάμενο»!
H KONA παρουσίασε για το 2017 τη βελτιωμένη έκδοση του Process 153 με μικρές, αλλά στρατηγικές, αλλαγές σε σημεία που κάνουν τη διαφορά. Το MBike το δοκιμάζει στα σκληροτράχηλα μονοπάτια του Υμηττού και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Από τον Μάριο Παπασημακόπουλο
Tο 2014, μαζί με την εμφάνιση του Process, η κατηγορία Enduro άρχισε να γνωρίζει μεγάλη απήχηση με αποτέλεσμα οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των αναβατών να τείνουν να αγγίξουν τα όρια του παραλόγου. Το στοίχημα των κατασκευαστών ήταν ο σχεδιασμός και η ενσάρκωση ενός ποδηλάτου που υιοθετεί την οδηγική συμπεριφορά ενός DH χωρίς να θυσιάζει την αναβατική άνεση και ευχέρεια ενός XC ποδηλάτου.

Το 2015, η KONA σχεδίασε εκ νέου το Process, ένα ποδήλατο που εισήγαγε τη νέα πλατφόρμα πίσω ανάρτησης με την ονομασία «Rocker Independent Suspension» – καταργώντας το κλασικό 4bar link – καταφέρνοντας να «χωρέσει» ένα DH bike μέσα σε 153 χιλιοστά διαδρομής. Δύο χρόνια μετά, βλέπουμε την επανέκδοση του Process 153 με κάποιες μικρές αλλά στρατηγικές αλλαγές. Ένα λακωνικό «redefine» χωρίς περιττές φλυαρίες, για να ηγηθεί το ποδήλατο της εξέλιξης του αθλήματος και της αγωνιστικής πλέον χρήσης.
Πλαίσιο
Το πλαίσιο του Process 153 του 2017 διατηρεί τον χαρακτήρα του προκατόχου του, κρατώντας πολλά πράγματα αναλλοίωτα από την επιτυχημένη συνταγή. Το μέγεθος 650b τροχών middle travel (153mm πίσω και 160mm μπροστά) mountain bike που είναι κατασκευασμένο από butted 6061 αλουμίνιο, φιλοξενεί το «Rocker Independent Suspension Platform», ένα σύστημα που, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας γεωμετρίας με χαρακτηριστικό το ιδιαίτερα χαμηλό «standover» (705 mm), παρέχοντας άνεση και χώρο στον αναβάτη.
Επίσης, λόγο του χαμηλού βαρύκεντρου (που επηρεάζεται και από το ύψος της μεσαίας τριβής) επιτυγχάνεται η σταθερότητα και η ευελιξία του ποδηλάτου. Σε αυτό συνδράμει και το μήκος των chainstays στα 426mm, μέγεθος πρωτοφανές για ποδήλατο 650b αυτής της κατηγορίας. Χάρης αυτού, η σημαντική αύξηση του toptube κατά 13 χιλιοστά, διαμορφώνοντας το Large του test στα 642 χιλιοστά, προσδίδει καλύτερη αναβατική εργονομία χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση στο στρίψιμο. Το αλληλένδετο με αυτές τις διαστάσεις μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 25 χιλιοστά στο τελικό μήκος των 1215 χιλιοστών, θυμίζοντας διαστάσεις άλλης κατηγορίας, προδίδοντας τη σταθερότητα που αποδίδει ο καταβατικός του χαρακτήρας.

Ο σχεδιασμός του συστήματος αυτού και η επιλογή της χρήσης oversized bearings βοηθάει στην ακαμψία του πλαισίου, δίνοντας την αίσθηση Downhill ποδηλάτου. Η κλίση των 65.5° του head angle (μείωση 1⁰ σε σχέση με του 2016 για ακόμα πιο επιθετική σημπεριφορά) και του seat tube στις 75° (αύξηση 1⁰ σε σχέση με τον προκάτοχό του για καλύτερη εργονομία κατά το πεταλάρισμα) δομούν ένα «angry for speed» ποδήλατο το οποίο δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί την ανηφόρα.

Στο κινηματικό μέρος του R.I.S.P. οι αλλαγές είναι πολύ μικρές. Οι τιμές του anti-squat είναι σχετικά χαμηλές (<72%) για δισκάκια μεγαλύτερα των 32 δοντιών λόγω της χαμηλής τοποθέτησης του «main pivot». Με τη χρήση όμως μικρότερων chainrings (εργοστασιακά έχει 30άρι) οι τιμές αυτές βελτιώνονται μειώνοντας έτσι το φαινόμενο «pedal bob» (απολεσθείσα ενέργεια σε συμπίεση της ανάρτησης).
Θυσιάζονται λοιπόν λίγο από το «pedal efficiency» του ποδηλάτου, κυρίως κατά το sprint, επιτυγχάνουμε μικρό «chain growth» και μια γραμμική προς ελαφρώς προοδευτική αίσθηση της πίσω διαδρομής προκειμένου να είναι ενεργή η πίσω ανάρτηση και να κάνει χρήση της διαδρομής της, με προβλέψιμη αίσθηση κατά τη συμπίεσή της. Το «anti-rise» υπολογίζεται περίπου σε ποσοστό 90%, πράγμα που σημαίνει ότι το ποδήλατο διατηρεί αρκετά καλά τη γεωμετρία του κατά το φρενάρισμα.
Περιφερειακά
Η επιλογή των περιφερειακών είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι στο «outline» του ποδηλάτου καθώς βοηθάει ενεργά στη λειτουργία του, ενώ ταυτόχρονα προδίδει και τη συμπεριφορά του. Το ποδήλατο συνοδεύεται από αναρτήσεις της Rock Shox (ΥΑRΙ rc solo air 160mm και monarch RT) ρυθμίσεων επαναφοράς και κλειδώματος. Το Yari, είναι αισθητά πιο στιβαρό σε σχέση με τον προκάτοχό του, το pike, επιλογή που έρχεται σε συμφωνία και με τις αλλαγές στο πλαίσιο.

Βλέπουμε ήδη από τη βασική έκδοση ότι έχουν εξοπλίσει το ποδήλατο με τα tubeless ready WTB STP i29 στεφάνια (επίσης πιο στιβαρά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα) και το τηλεσκοπικό παλουκόσελλο της KS Lev integra, 150 χιλιοστών διαδρομής πλέον. Το φρενάρισμα, όπως και η μετάδοση 1×11, γίνεται υπό την υπογραφή της SRAM, μέσω των φρένων Guide R και της σειράς GX αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας στον αναβάτη αξιόπιστη και ομαλή λειτουργία. To κόκπιτ είναι και αυτό εναρμονισμένο με τις υπόλοιπες αλλαγές, 40mm λαιμός για να υποστηρίξει το 35mm διαμέτρου και 780 χιλιοστών μήκους άκαμπτο τιμόνι.
Οδηγώντας…
Οδηγώντας το KONA Process 153, ήδη από τα πρώτα ασφάλτινα ανηφορικά μέτρα, εντύπωση μου έκανε το πόσο οικείο ένιωθα το ποδήλατο. Παράλληλα με τη βελτιωμένη εργονομικά θέσης οδήγησης, το Process σου εκπέμπει μια σιγουριά σταθερότητας. Μέσα στο μονοπάτι, παρά το μήκος του, το ποδήλατο είναι πολύ υπάκουο και ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε εντολή. Πράγματι το κοντό «ψαλίδι» εξουδετερώνει τη νωχελική αίσθηση που συνήθως σου δίνει το μακρύ μεταξόνιο, καταφέρνοντας να αποσπάσει τα θετικά και των δύο.
Τα περιφερειακά του, παρά το γεγονός ότι είναι το οικονομικό μοντέλο, έρχονται σε πλήρη λειτουργική αρμονία ενώ μέχρι και η λιτή πίσω ανάρτηση Μonarch RL, ενώ έκανε χρήση όλης της διαδρομής της, δεν ένιωσα ποτέ να τερματίζει ακόμα και σε ένα από τα πιο απαιτητικά καταβατικά μονοπάτια του Υμηττού. Όπου και αν βρισκόταν το ποδήλατο αναζητούσε την ταχύτητα και στην παρείχε με έλεγχο, ακαμψία, σταθερότητα, άνεση και ασφάλεια.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η καταβατική ιδιοσυγκρασία του ποδηλάτου είναι αρκετά έντονη ώστε να επισκιάσει το downhill ποδήλατό μου, οδηγώντας το στον παροπλισμό.
To Process 153, αν και θα ήθελα να το χαρακτηρίσω ως ένα «do it all» ποδήλατο, διαθέτει τέτοιες καταβατικές ικανότητες που χρίζουν αυτόν το χαρακτηρισμό ελλιπή. Το ποδήλατο θα σε ανεβάσει άνετα στην κορυφή του βουνού και στη συνέχεια θα σε πάει στους πρόποδες του με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο το οποίο θα μεγαλώνει όσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες.
Αυτό που θα ήθελα στο Process 153, είναι μια «high volume» πίσω ανάρτηση με ρύθμιση compression που θα το κολάκευε περισσότερο, ώστε να μπορεί να αποδώσει πλήρως τις δυνατότητες του. Ως γραμμικό ποδήλατο με σχετικά χαμηλό «antisquat» η δυνατότητα χρήσης compression είναι σημαντική. Γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…
Συμπέρασμα
Το ΚΟΝΑ Process αγαπήθηκε για την αξιοπιστία του και την άνεση με την οποία διαχειριζόταν ακόμα και τις πιο αντίξοες καταστάσεις καθώς και για την οικειότητα που σου εξέπεμπε από την πρώτη βόλτα άνεση και σιγουριά. Άρχισε να οδηγείται όλο και πιο σκληρά, γρήγορα και στα πιο άγρια μέρη, πράγμα που συνετέλεσε στην απόφαση της KONA να τροποποιήσει τη γεωμετρία του. Το εξαιρετικά ικανό βελτιωμένο πλαίσιο του ποδηλάτου συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στο στοιχείο του είτε είναι σε κάποιο «flow trail» είτε σε DH track. Μπορεί να φαντάζει πανομοιότυπο με το προηγούμενο όμως οι διαφορές του είναι αισθητές στο μονοπάτι.
Μου αρέσει!
Συμπεριφορά, αίσθηση, φιλικότητα, υπέροχη γεωμετρία
Δε μου αρέσει…
Η έλλειψη ρύθμισης compression στην πίσω ανάρτηση

Χαρακτηριστικά

Πλαίσιο: KONA 6061 Aluminum Butted 153mm Travel
Πιρούνι: RockShox Yari Solo Air 160mm Tapered
Οπ. Αμορτισέρ: RockShox Monarch RT
Δισκοβραχίονας: SRAM GX 1000 30t X-Sync
Αλλαγές ταχ.: SRAM GX
Οπ. Ντερ: SRAM GX
Αλυσίδα: SRAM PC1130
Κασέτα: SRAM XG1150 10-42t 11spd
Φρένα: SRAM Guide R
Τροχοί: WTB STP i29 TCS
Ελαστικά: Maxxis Minion DHF EXO TR DUAL 27.5×2.5”/27.5×2.3”
Παλουκόσελο: KS Lev Integra w/Southpaw Lever 31.6mm
Σέλα: WTB Volt Sport
Λαιμός: KONA XC/BC 35
Τιμόνι: KONA XC/BC 35
Τιμή: 3.699,00€
Αντιπρόσωπος: www.tsirikosbikes.gr
RACE TEST ! 
RIDE COMPOSITE Carbon Rims

Με την ραγδαία ανάπτυξη της ποδηλατικής τεχνολογίας τα τελευταία δύο- τρία χρόνια σε συνδυασμό με την οικονομική καμπή της ποδηλατικής βιομηχανίας είναι δύσκολο να διαχωρίσει κάποιος με σιγουριά αν όλες αυτές οι αλλαγές που γίνονται στα standards, στα wheel sizes κ.τ.λ. είναι ουσιαστικές ή θέμα marketing ή κάτι λίγο και από τα δύο.
 Μέσα σε αυτό τον οχετό από απόψεις και προτάσεις επιλέξαμε να δοκιμάσουμε κατά πόσο η θεωρία έχει αισθητό αντίκτυπο στην οδήγηση μας και κατά πόσο αυτό αξίζει ή όχι στο δια ταύτα, σε ένα από τα σημαντικότερα μέρη του ποδηλάτου, τις ρόδες. Ο λόγος για τα ασύμμετρα  carbon kevlar στεφάνια RIDE composites (fb:   https://www.facebook.com/Ridecomposites).
Η Ride είναι μια ελληνική εταιρία η οποία κατασκευάζει στεφάνια δικών της προδιαγραφών, σε εργοστάσιο της Άπω Ανατολής (Κίνα), προσφέροντας after sales service και εγγυήσεις (24 μήνες για κατασκευαστικές αστοχίες και 18 μήνες crash replacement).
Η κινηματική μηχανική μας λέει ότι το μειωμένο βάρος του στεφανιού οδηγεί στην μικρότερη ροπή αδρανείας (πρόκειται  για περιστρεφόμενη μάζα όπου ακόμη και λίγα γραμμάρια κάνουν τη διαφορά), το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερες επιταχύνσεις, ταχύτερο φρενάρισμα και πιο άμεσες αλλαγές κατεύθυνσης. Η ασυμμετρία μας παρέχει ίση τάση στις αριστερές και τις δεξιές ακτίνες οδηγώντας σε έναν πιο στιβαρό και ισορροπημένο τροχό. Η επιλογή του carbon fiber  (ινώδες σύνθετου υλικού) βοηθάει στην απορρόφηση του υψίσυχνου κραδασμού (δεν "συντονίζει" τόσο εύκολα όσο το αλουμίνιο ) ενώ το εξωτερικό στρώμα kevlar παρέχει προστασία στο σχετικά ευαίσθητο από τα χτυπήματα carbon από πέτρες κτλ. Η επιλογή του να είναι hookless (το μικρό κομμάτι υλικού όπου «φωλιάζει» το ελαστικό, απουσιάζει παρέχει ακόμα αυξημένη αντοχή σε χτυπήματα από square edge εμπόδια και snake bites.

Ξεχνώντας ότι ξέρουμε για να μην θεωρηθεί ότι όλα αυτά αποτελούν placebo πήραμε ένα enduro ποδήλατο (Κona Ρrocess 153 2015) με τους εργοστασιακούς τροχούς και με τους ride και ξεκινήσαμε για τον enduro αγώνα στο Πήλιο. Ο αγώνας αποτελούταν από πάνω από 10 χιλιόμετρα special stage  με κάποια κομμάτια πολύ γρήγορων χωματόδρομων και μικρών τεχνικών αναβάσεων με πέτρες, δομώντας μια διαδρομή αρκετά απαιτητική  αγωνιστικής διάρκειας άνω των 21 λεπτών.
Την πρώτη ημέρα η διαδρομή έγινε με χρήση των εργοστασιακών τροχών ενώ για τον αγώνα τοποθετήθηκαν οι Ride. Οι διαφορές έγιναν άμεσα αντιληπτές. Σε έναν αγώνα 21 λεπτών η κόπωση παίζει πρωταρχικό ρόλο, τόσο στα χέρια όσο και στο πετάλι. Παρ' όλο που ανέβασα την πίεση στα ελαστικά (ακόμα και αν δεν χρειαζόταν γιατί http://www.bikeradar.com/mtb/gear/article/keith-bontrager-interview-six-things-we-learned-46802/) για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα πάθω λάστιχο ο κραδασμός που μετέβαινε στα χέρια μου ήταν αισθητά μικρότερος σε σχέση με τους τροχούς αλουμινίου. Στα τμήματα των τσιμεντένιων κακοστρωμένων δρόμων όπου οι ταχύτητες ξεπερνούσαν τα 50 km/h και στα πετρόχτιστα σκαλοπάτια που ακολούθησα το ποδήλατο ήταν πολύ πιο σταθερό, ενέπνεε εμπιστοσύνη και δεν "δονούταν" σε αντίθεση με τους εργοστασιακούς τροχούς.
 Όσον αφορά το "πετάλι" στη διαδρομή υπήρχαν κάποιες σύντομες (10-20 μέτρα) ανηφόρες με πέτρες χωρίς ροή καθώς επίσης και κλειστά κομμάτια στα οποία κρινόταν ο αγώνας βάση του πόσο γρήγορα θα ανακτήσεις τη χαμένη σου ταχύτητα. Και σε αυτό τον τομέα οι ρόδες έκαναν τη διαφορά καθώς ο τρόπος με τον οποίο επιτάχυναν ήταν εξαιρετικός, παραδειγματικά ήταν η μοναδική φορά που κατάφερα να ανέβω κάποιες τεχνικές ανηφόρες ακόμα και αν τη προηγούμενη ημέρα το είχα δοκιμάσει αρκετές φορές και όντας και πιο ξεκούραστος.
Αισθητή ήταν και η διαφορά στην ακαμψία καθώς στα κλειστά κομμάτια που έπρεπε να εξαναγκάσεις το ποδήλατο να στρίψει οι τροχοί έμοιαζαν ακλόνητοι, τοποθετούνταν με ακρίβεια όπου τους υποδείκνυες ανεξαρτήτως του τι γινόταν στο έδαφος.
Την επόμενη ημέρα οι ρόδες γύρισαν σε ποδηλατικό κατάστημα προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο χρειάζονται "μάζεμα" και να ελεγχθεί η τάση των ακτίνων μετά από έναν τόσο απαιτητικό αγώνα. Οι ρόδες παρέμεναν άψογες...

Μπορεί για τον μέσο αναβάτη που θέλει να κάνει τη βόλτα του στο βουνό αυτά τα χαρακτηριστικά να μην είναι τόσο καίριας σημασίας ώστε να επενδύσει ένα πολλαπλό ποσό σε ένα carbon στεφάνι σε σχέση με ένα αλουμινένιο, παρ΄ όλα αυτά κρύβονται και άλλα στοιχεία πέραν αυτού του τεστ. Τα carbon στεφάνια δεν στραβώνουν και δεν κάνουν αμυχές οι οποίες στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσουν σε ξεζαντάρισμα των ελαστικών ή φαγωμένα πλαϊνά, πράγμα που μπορεί να καταστήσει πολύ εύκολα άχρηστο ένα στεφάνι για χρήση tubeless . Λόγω του ότι είναι λιγότερο σκληρά (δεν έχει να κάνει με την αντοχή) σκάνε πιο δύσκολα τα λάστιχα από snake bite ενώ τέλος είναι πολύ πιο αξιόπιστα καθώς δεν έχουν κολλήσεις ούτε weak points. Με την επιλογή που προσφέρεται από την Ride το κόστος παύει να είναι πλέον απαγορευτικό.
MOMENTUM Long term review.....
Endura MT500 Enduro Backpack


It's not another enduro backpack, you can carry life in it.....
The MT500 is the new 15lt backpack from endura. With attention to the detail it features a level 2 Koroyd  back protector (with CE 1621 certification) with great fit and design similar to a "hive" whitch provides great breathability and safety. The construction of the backpack is super lightweight, yet really durable with splash proof and water repellent fabric where is needed. The zippers are waterproof and the straps for the helmet carrier and for the "extra" stuff at the bottom of the backpack feature a metal hook instead of the classic plastic clips  that makes your life easier been really easy to realease and yet  keeping the "bombproof"  character of the bag. The backpack has 2 main big pockets with the big one featuring the case for the hydrapack and the second one with some inner pockets for the pump and some tools providing an extra, small, removable pack for the tools.

 It features also another small pocket on the top of the bag for sunglasses or phone and 2 easy to access pockets on the  really good vented adjustable stretch waist belt. The bag is almost pre shaped but yet adjustable in order to achieve great fit and excellent weight distribution. All the parts of the bag that are in contact with the rider are really well designed providing great comfort and ventilation through a 3D design of the special foam inside the net.

Been using the backpack for 4 months now in every single mountain bike ride and everyday commute , during long hours hiking excursions  and even in snowboarding both for it's great comfort and protection I've noticed no sign of ware out nether  on the fabric nor on the elastic bands or anything else. Even in rainy rides or snowy conditions after snowboarding for the whole day my stuff kept dry. But it's not only about the specs and the quality, what cannot be described unless you test it yourself is the feeling of the bag, with it's exceptional design and fit distributes the weight in a way you don't bother no matter what activity you do and it doesn't let it move giving you great manoeuvrability. Also being confident with the quality and the fit of the Koroyd protector MT500 can be ideal also for the "bikepark slayers" who need to combine good back protection, comfort and the ability to carry at least some water and tools for the "day-till-noon shread".
Marios Big Papa


TREK SLASH 8 27,5 -  2016

Slash is the Enduro dedicated model from the American bike company Trek.
The bike has being one of the first Enduro Specific platforms on the market in 2010, with 160mm travel front and rear and gravity geometry dedicated to this "new" mtb discipline. The 65 Head Angle is adjustable to 65.5 to less aggressive riders, but I kept it "slack" since I come from a Downhill background and I want to test the bike at his best descending potentials.
Rock Shox fork and shock ( Pike dual air RS 130mm/160mm travel and Monarch RL DebonAir ) are a great choice since at the moment are the best on the market , Shimano SLX brakes I know are good and  strong even if not a top of the line brake,  wile the new SRAM GX1 11 speed drivetrain is something I never tested before but looks compact and clean. KS seatpost is also part of this kit with the eThirty Integra model.

Uphill

 The bike is very light and made my life easy pedaling uphill even if the 17,5 size for test is too small for me. The Trek Full Floater suspension system is not showing to much bobbing and I actually manage to set my new record on the local tarmac uphill to the trails.  Climbing technical terrain is not easy like doing it on a bike with steeper head angle but the possibility to lower the fork and the light weight helps a lot.
The SRAM GX1 11 speed gears are precise and quick, I loved also the choice or 32T ring in front and 10-42 rear cassette.

 Downhill

 As we all can imagine the Slash does his best downhill. The ABP ( Active Braking Pivot ) is a great design that allows the rear suspension to work  also under braking ( not happening in most of suspension design )  and you can feel the difference in tight rocky turns like the one we have here in Greece.
 The quality that impressed me the most is the agility of this bike, yes is a size smaller for me, but I was able to jump around and bunny-hop obstacles like few other bikes so long (117.9 wheel base ) can do. The bike is agile and stable at the same time thanks to those great RS suspension even of the roughest Greek terrain. 
 Again I loved the GX1 that manage to keep my chain in place without any chain device.

Overall

What to say? I hardly can see a defect on the Trek Slash 8 2016 from the ride point of view, its really one of the best I tested so far. So... what's the problem?
Well is the Price that Trek decided to apply for this model in Europe: 4500 euro.
This price for a bike with this specs and not carbon fiber is really not competitive and will make it hard to be sold even if so good.  All cross country mtb from Trek are cheaper in Europe compare with US, why they didn't do the same with this model ( 3.999$ in US ) ? Can I talk with the Marketing manager ahahah ? 

Anyway if you have the money buy it, but before go and test it.  And maybe the guys at Cyclist.gr can see what to do with that price ;)


ciao !!!

A.Toninelli


ENDURA Garoupa Glasses - Long Term  Test

Εάν παρακολουθήσεις courses για οποιοδήποτε xtreme sport το πρώτο πράγμα που θα σου υποδείξει ο instructor είναι το που θα πρέπει να κοιτάς.
Αμέσως αντιλαμβάνεστε τη σημασία ενός σωστού ζεύγους γυαλιών το οποίο θα σου εξασφαλίσει την ασφάλεια της πιο σημαντικής ίσως αίσθησης που διαθέτουμε.
Τα Garoupa Glasses της Endura είναι ακριβώς αυτό, παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, προσαρμοστικότητα, ευχρηστία, λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα.
Ο σκελετός τους από ειδικό TR90 πολυμερές πλαστικό τα κάνει ιδιαίτερα ελαφριά χωρίς να διακυβεύει την ανθεκτικότητα τους και την ελαστικότητα τους προκειμένου να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε τραυματισμός από κάποια πτώση.

¨Εχουν άψογη εφαρμογή καλύπτοντας όλη την οπτική κοιλότητα και διαθέτουν επίσης μαλακή γόμα στη μύτη για ακόμα καλύτερη εφαρμογή και προστασία.
Είναι πάρα πολύ σταθερά και εργονομικά σχεδιασμένα μην αφήνοντας τίποτα να περάσει στα μάτια του αναβάτη προστατεύοντας τα από λάσπη, κλαδιά , έντομα και πτώσεις
¨Οσον αφορά τους φακούς είναι πλαστικοί αποσπώμενοι , antifog με 100% UV προστασία και φωτοχρωματικοί , η σκουρότητας τους δηλαδή μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού καταστώντας τα ιδανικά για χρήση από νυχτερινές βόλτες έως μεσημέρια του ιουνίου.Γυαλιά και σκελετός δένουν αρμονικά μέσω ενός συσήματος εξαερισμού το οποίο καθιστά σχεδόν αδύνατο το σύνηθες πρόβλημα των οπτίκων, το θάμπωμα λόγω της εφίδρωσης


Όλα αυτά σε μια πολύ προσιτή τιμή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και σκληρή θήκη.


Προσωπικά είναι ο 3ος χρόνος που τα χρησιμοποιώ και πλέον μου είναι απαραίτητα για κάθε βόλτα.
MAXXIS Shorty ST Downhill - Long Term  Test


Maxxis came out in the summer 0f 2014 with this new Shorty tire. The design clearly takes inspiration from the Magic Mary from Schwalbe, successful tire in World Cups and bike parks.

It's grippy look and tall knobs make clear the fact that is design for winter and moist condition.
We had the chance to use them front and rear during a "wet race" and the tire worked great ! Even if the ST ( Super Tacky ) rubber is very soft the rear tires did hold great during the all race week end.

As a front tire the mud clearance and control was great same for the rear and the braking. So... when is not so muddy or is very rocky under the mud, choosing the Shorty on top of his brother Wet Scream is a MUST !


But in Greece, where we mostly ride... well we don't have much mud and wet tracks, what we have is: dust and rocks !!


From our point of view Shorty works great on dusty loose terrain. Is not the best rolling tire by design, but is a great feeling to have it mount as a front tire gripping every turn.  Try to believe !!


As a rear tire being ST on dry will last very little time, so is not a good idea.


So is a great front tire in every condition but with rolling resistance. Suitable for steep tracks with loose ground (wet or dry), as a rear tire works better and last longer in wet conditions.

Simple but effective design!


1 comment:

  1. I admire the valuable information you offer in your articles. I will bookmark your blog and have my children check up here often. I am quite sure they will learn lots of new stuff here than anybody else!
    carbon clincher wheels

    ReplyDelete